Banjaluka open: Prižmiću pehar, prvenac i ovacije

Mladi Splićanin je u velikom stilu stigao do prvenca, rutinski savladavši Kimera Kopejansa

13.08.2023. 22:14
  • Podijeli:
Banjaluka open finale 2_Dejan Rakita Pixsell-64d9310de581c.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Hrvatski teniser Dino Prižmić pobjednik je Banjaluka opena, na kojem je stigao do prve titule u karijeri.

Mladi Splićanin je u velikom stilu upisao prvenac, rutinski savladavši Kimera Kopejansa.

Finale 21. čelendžera u najvećem gradu Srpske proteklo je bez drame, pošto se aktuelni pobjednik juniorskog Rolan Garosa za sve pitao.

Iako su ga mučila leđa, zbog čega je nakon sedmog gema zatražio medicinski tajma-aut, Prižmić je slavio lako i ubjedljivo, 6:2, 6:3.

U prvoj dionici smo gledali reviju brejkova. Hrvat je poveo 1:0 na svoj servis, nakon čega je uslijedilo pet gemova u kojima teniseri nisu uspjeli da sačuvaju prednost početnog udarca.

Na koncu, Prižmić je i prekinuo tu seriju, poveo 5:2, a onda priveo set kraju nakon 55 minuta igre.

Drugi set donio je drugu sliku na terenu u Parku Mladen Stojanović. Barem u početku. Jer, Belgijanac je značajno podigao nivo igre, odmah napravio brejk, potvrdio ga, a zatim propustio dvije prilike za 3:0.

Prižmić se trgnuo na vrijeme. Prvo je smanjio na 1:2, onda uz nekoliko sjajnih poteza stigao do poravnanja, 2:2, da bi rutinski odservirao za 3:2, "nabildavši" poljuljano samopouzdanje.

Upravo ono mu je pomoglo da u izuzetno zahtjevnom šestom gemu pritisne protivnika, izdrži sve njegove nalete i napravi još jedan brejk, 4:2.

I kada se činilo da je Kopejans na ivici poraza, Belgijanac je odigrao sjajan gem. Izdominirao je i ekspresno vratio brejk. Potom je sve dobro urađeno olako prosuo.

Sva četiri naredna poena na svoj početni udarac je izgubio, Splićanin je potpuno preuzeo kontrolu, napravio ribrejk, došavši u priliku da servira za titulu, 5:3.

Do nje je i stigao uz manje probleme, uz ovacije publike za novog ATP šampiona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()