Alkarazov fizio: I mi smo iznenađeni uspjesima na travi

"Naravno da je iznenađenje što smo uz tako kratak rok pripreme i adaptacije vidjeli Karlosa kako osvaja Kvins i Vimbldon"

20.07.2023. 20:49
  • Podijeli:
Huan Karlos Monako Karlos Alkaraz Huanjo Moreno_Profimedia-64b95aed53783.webp Foto: Profimedia

Uspjeh Karlosa Alkaraza na turnirima na travnatoj podlozi ove godine iznenadio je i članove njegovog tima.

Specijalista za fitnes i oporavak Huanjo Moreno dio je ekipe i kaže da su svi iznenađeni uspjehom dvadesetogodišnjeg tenisera.

"Da nismo iznenađeni, ne bismo bili ljudi. Predvođen Huanom Karlosom Fererom, mi u timu imamo najveća moguća očekivanja i ciljeve. Kada pripremamo Karlosa za bilo koji turnir, pripremamo ga da pobijedi. Jednostavno, kao tim nemamo drugi cilj osim osvajanja turnira. Naravno, cilj je i da što je više moguće izbjegnemo povrede na tom putu jer svi znamo koliko uspjesi u vrhunskom sportu mogu da koštaju tijelo sportiste. Za sve nas je iznenađenje sa jedne strane, ali sa druge smo to i očekivali. Naravno da je iznenađenje što smo uz tako kratak rok pripreme i adaptacije vidjeli Karlosa kako osvaja Kvins i Vimbldon. Iznenađenje u smislu da je to zaista veliki i istorijski uspjeh, ne u smislu da to nismo očekivali. Pobjedu smo očekivali jer je to ono za šta radimo svakog dana", objasnio je Alkarazov fitnes trener za sajt ATP-a.

Karlito je u finalu Vimbldona u pet setova savladao Novaka Đokovića, samo nekoliko sedmica nakon što je poražen u polufinalu Rolan Garosa tokom koga je imao ozbiljne probleme sa grčevima.

"Karlos je neko ko veoma brzo uči iz onoga što mu se dešava. Odmah poslije meča je pitao zašto se to dešava, zašto je imao grčeve i razgovarali smo sa njim o tome kao tim. Objašnjeno mu je šta su razlozi i sve je odmah shvatio. Uz informacije koje smo mu dali je nastavio da radi i sa psihologom Izabel Balaguer koja je takođe dio tima. Karlos je uspio da nauči na primeru i da prevaziđe tu situaciju", zaključio je Moreno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()