Alkaras: Sve dok se Nadal i Đoković bore za velike stvari, neće biti smjene generacija

Španac dao gospodsku izjavu o Noletu i Rafi

19.07.2023. 11:00
  • Podijeli:
Đoković Alkaraz Vimbldon 3_Alastair Grant AP Tanjug-64b3fa582064a.webp Foto: Alastair Grant / AP / Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaras dao je jedan zanimljiv intervju za "Tyc Sports", nakon pobjede nad Novakom Đokovićem i osvajanja Vimbldona u nedjelju popodne.

Odgovarajući na brojna pitanja vezana za sadašnjost i budućnost, dao je jedan gospodski odgovor na pitanje da li je stigla nova era u tenisu s obzirom na to da je prvi pobijedio Novaka na Centralnom terenu poslije 10 godina.

Možda je Alkaras šampion Vimbldona i trenutno broj 1, ali za Masters u Sinsinatiju je Đoković ispred Španca.

"Ne osjećam se tako, zaista. Vjerujem da, sve dok se Rafael Nadal i Đoković bore za velike stvari, sve dok igraju, neće biti smjene generacija, neće biti nove ere. O toj debati možemo da govorimo za nekoliko godina, sada nije trenutak", rekao je Španac koji se osvrnuo na rivalstvo koje bi on mogao da kreira, kao što su to Đoković, Nadal i Federer međusobno uradili.

"To je veoma važno. Da imaš nekoga tamo s kim se boriš. S kim vodiš tu bitku. Važno je da zadržiš motivaciju. Trenutno mislim da ga imam i ne plašim se da to kažem: za mene je to Janik Siner u ovom trenutku. To je lijepo rivalstvo", kaže Španac.

Na pitanje koja je razlika osvojiti US Open i Vimbldon, Španac je rekao, navodi Telegraf.

"Malo je posebnije osvojiti Vimbldon. I zbog načina na koji sam to uradio, pobijedivši Đokovića koji je 10 godina bio neporažen na ovom Centralnom terenu, u Katedrali tenisa. Biti dio istorije ovog turnira čini ga malo posebnijim", zaključio je Alkaras.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()