Adios Meksiko: Bašić i Brkić odveli BiH na prag Dejvis kup elite

Ukoliko slave u baražu, Džumhur i društvo narednu sezonu igraće u elitnim grupama s najjačim selekcijama svijeta

17.09.2022. 12:49
  • Podijeli:
Mirza Bašić Tomislav Brkić_Armin Durgut Pixsell.jpg Foto: Armin Durgut / Pixsell

Dubl Mirza Bašić - Tomislav Brkić odveo je reprezentaciju BiH na prag Dejvis kup elite.

Bašić i Brkić su, nakon jučerašnjih pobjeda Nermana Fatića i Damira Džumhura u singlu, slavio u okršaju dublova protiv meksikanskog dvojca Miguela Anhela Rejesa Varelaa i Santijaga Gonzalesa.

Meč odigranom u Širokom Brijegu trajao je dva seta, a završen je rezultatom 6:4, 7:6 (4).

Tako su Brkić i Bašić zapečatili sudbinu Meksikanaca, pošto je sada rezultat 3-0 i BiH je definitivno došla do pobjede koja je vodi u baraž za ulazak u Svjetsku grupu Dejvis kupa!

Ukoliko slave u baražu, Džumhur i društvo narednu sezonu igraće u elitnim grupama s najjačim selekcijama svijeta.

Žrijeb baraža je u decembru, a mečevi su na programu u februaru naredne godine.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()