Sukob policije i navijača prešao sve granice! Povrijeđeno 14 osoba

U sukobima su povrijeđeni i policajci i demonstranti

17.11.2023. 08:38
  • Podijeli:
tuča navijača i policije Sofija Bugarska-655714eda023b.webp Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

 Najmanje 14 osoba povrijeđeno je u sukobima između fudbalskih navijača i policije u glavnom gradu Bugarske Sofiji, a neki su u teškom stanju, javio je Radio Bugarska.

Protesti navijača izbili su uoči utakmice reprezentacije sa timom Mađarske, koja je trebalo da se igra na praznom stadionu, a demonstranti su tražili ostavku rukovodstva Bugarskog fudbalskog saveza.

Protesti su prerasli u nasilne sukobe sa policijom, pri čemu su navijači gađali policajce kamenicama, a policija je odgovarala biber sprejom i vodenim topom, naveo je Radio.

U sukobima su povrijeđeni i policajci i demonstranti. Bolničari su do sada zbrinuli 14 ljudi, rekla je Katja Sungarska, iz centralnog medicinskog centra u Sofiji.

Prema njenim riječima, neki od povrijeđenih su u teškom stanju, a u područje protesta upućeno je deset kola Hitne pomoći.

Demonstranti su, takođe, palili kante za smeće, razbijali izloge i bacali petarde i kamenje na tursku ambasadu, navodi se u izvještaju.

Stefan Ivanov, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da je u sukobima povrijeđeno i privedeno na desetine ljudi. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()