Zmajevi večeras protiv Portugala igraju prvi baraž meč za plasman na Svjetsko prvenstvo

Debi na klupi Zmajeva imat će novi selektor Damir Doborac

09.05.2024. 11:36
  • Podijeli:
rukometasi_bIh_zmajevi_pripreme_foto_FB-663a179a2572d.webp Foto: Facebook/Rukometni savez BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Portugalu igra prvi baraž meč za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.

Debi na klupi Zmajeva imat će novi selektor Damir Doborac koji je na klupi nacionalnog tima naslijedio Irfana Smajlagića.

Portugalci slove za selekciju u usponu, a na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojili su sjajno sedmo mjesto.

Vrijedi istaći i braću Martima i Francisca Costu koji su njihovi glavni aduti i sigurno da našem timu neće biti lako.

Ipak, selektor Doborac bio je optimističan pred ovaj meč:

“Imali smo malo vremena za pripreme, ali ćemo istrajati na onom što tražimo. To je prvenstveno igra u odbrani i brža tranzicija. Portugal ima svoje zvijezde, ali imamo i mi svoje”, rekao je selektor reprezentacije BiH Damir Doborac pred ovaj meč.

Meč između Portugala i BiH igra se večeras od 20 sati i 30 minuta.

Revanš je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()