Veliko pojačanje za Srbiju: Kako je dobro, vidjeti te opet

Orlovi će u nastavku smotre biti jači za jednog od najboljih golmana planete, Dejana Milosavljeva

17.01.2023. 11:27
  • Podijeli:
Rukometaši Srbije_RSS-63c6741786418.webp Foto: RS Srbije

Rukometaši Srbije dobili su veliko pojačanje uoči večerašnjeg, završnog boja prve runde Svjetskog prvenstva protiv Katara (20.30 časova).

Orlovi će u nastavku smotre biti jači za jednog od najboljih golmana planete, Dejana Milosavljeva.

Popularni Banda oporavio se od neugodne povrede i priključio se nacionalnom timu u Katovicama.

Dolazak sjajnog čuvara mreže dočekan je sa oduševljenjem, što su može vidjeti i po "tvitu" Rukometnog saveza Srbije u kojem su citirani stihovi Novih Fosila: "Kako je dobro, vidjeti te opet".

Iskustvo i kvalitet Milosavljeva dobro će doći četi Tonija Đerone koji do kaja šampionata neće moći da računa na Predraga Vejina, koji se povrijedio u okršaju sa Nijemcima.

Taj duel srpski sastav je izgubio tijesno, prethodno je deklasirao Alžir, a kako je afički tim izgubio i od Katara, Orlovi su prošli dalje. Večerašnja bitka će odlučiti hoće li u drugu fazu prenijeti dva boda i tako ostati u trci za primarnim ciljem, četvrtfinalem.

Prolaz bez prenesenih bodova vjerovatno znači eliminaciju.

"Jako dobro poznajem igrače protivnika. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi rukometaši, dok su sada to okosnice njihove ekipe. Najveća snaga im je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobijediti ih, ali ja vjerujem u ovu Srbiju. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da savladamo. Borbenost i kvalitet su neupitni", jasan je selektor Đerona.

U sličnoj situaciji je i Hrvatska. Kauboji su na premijeri ubjedljivo izgubili od Egipta, potom deklasirali SAD te večeras protiv Maroka jure bodove nade (20.30).

"Marokanska slika prve utakmice sa SAD-om nije prava, kao ni naša s Egiptom. Očekujemo agresivnog protivnika koji imaju fantastičnog golmana, vraćaju mu se neki igrači. Agresivna obrana im daje dosta samopouzdanja, zabijaju mnogo lakih golova. Moramo da budemo još bolji nego protiv Amerikanaca", upozorio je hrvatski strateg Hrvoje Horvat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()