SP rukometaša: Kauboji i Orlovi hvataju zalet

Hrvatska će u Jončepingu snage odmjeriti sa neugodnim Egiptom, dok Srbiju u Katovicama očekuje stilski i geografski sličan rival, Alžir

13.01.2023. 15:22
  • Podijeli:
Srbija rukomet_RSS-63c1631428565.webp Foto: RS Srbije

Rukometaši Hrvatske i Srbije večeras, u istom terminu od 20.30 časova, počinju avanturu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Kauboji će u Jončepingu snage odmjeriti sa neugodnim Egipćanima, dok Orlove u Katovicama očekuju i stilski i geografski slični rivali, Alžirci.

Četa Hrvoja Horvata nije svrstana u krug najužih favorita. No, to možda i nije loša stvar. Domagoj Duvnjak i društvo tako će bez velikog pritiska početi 28. planetarnu smotru.

"Uvijek je otvaranje jako bitno. Prva utakmica je odskočna daska u prvenstvo i može vam sve olakšati. Tako i mi gledamo na Egipat, puno pričamo o njemu. Ne možemo ni gledati drugu, treću ili petu utakmicu kao najbitniju. Idemo korak po korak, Egipat je prvi na redu i naravno da su onda sve naše oči uprte u njega", oprezan je Horvat.

Hrvatska 15. put učestvuje na turnir. U dosadašnjih 14 premijera upisala je 12 pobjeda, remi i poraz.

"Ne pričamo puno o ciljevima. Imamo i svoje snove, a to je zlato, i svoje ciljeve. Ono što će odlučivati je put do toga. Fokusirani smo na put koji treba proći do tog našeg cilja jer se na tom putu rade prave stvari. Put je ključan, kad dođete do samog cilja preostaje vam se samo veseliti", dodao je Horvat.

Srbija, s druge strane, ne može da se pohvali uspjesima na najvećim smotrama. Posljednju odličje je osvojila 2012. godine pred svojim navijačima, kada je uzela evropsko srebro.

Današnja reprezentacija je spoj mladosti i iskustva, te velikog potencijala. Niko, zapravo, ne zna koliko Toni Đerona i njegovi učenici mogu. Oni jedva čekaju da to saznaju.

"Poslije nešto više od dvije nedjelje priprema, ne možemo da dočekamo da prvenstvo počne! Alžir poznajem jako dobro jer sam imao priliku da igram protiv njega kao selektor Tunisa. Očekuje nas potpuno drugačiji meč u odnosu na ono što smo igrali u završnici priprema protiv Švedske i zato moramo da budemo na oprezu. Biće izazovno, ali uradili smo detaljnu analizu", naglasio je španski stručnjak.

Čuvar mreže Orlova Vladimir Cupara igra na vrhunskom nivou i ima iskustva na velikim takmičenjima. Pa ipak, duel sa Alžircima ulazi vrlo oprezno.

"Uzbuđen sam i zahvalan što sam ovdje, kao i što smo svi osim Dejana Milosavljeva zdravstveno spremni da odgovorimo zahtjevu. Ono što znam jeste da je i on sve bolje i da će nam se uskoro priključiti. Očekivanja su mi uvijek velika, ali se trudim da ih kontrolišem da ne bi bila kontraproduktivna. Što se tiče Alžira, bitno mi je da pobijedimo, nebitno kojim rezultatom i da od početka do kraja utakmice igramo svoju igru", zaključio je čuvar mreže Vesprema koji je ovih dana dogovorio saradnju sa Dinamo Bukureštom u koji će preći na ljeto 2024.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()