Smajlagić debituje: Zmajevi na teškom ispitu protiv Slovenije

Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine

13.10.2022. 08:21
  • Podijeli:
rukomet_fb - rk bih-1665394364283.webp Foto: RS BiH Facebook

Irfan Smajlagić imat će večeras debi na klupi rukometnih Zmajeva i to protiv Slovenije.

Naime, reprezentacija BiH otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, a susret se igra u Mariboru. Sam Smajlagić je rekao da nije previše opterećen rezultatom susreta u Sloveniji.

"Očekujem od igrača da shvate jednu stvar, da svi koji dolaze u nacionalnu selekciju budu svjesni odgovornosti. Velika je čast i obaveza nastupati za reprezentaciju. Jedini ispravni put je da igrač koji dođe u selekciju ima pozitivan grč, da s nestrpljenjem očekuje taj poziv, odnosno da je svjestan odgovornosti. Oni su svi profesionalci, znaju šta očekivati i bit cijele priče je da svako od njih da maksimum. Sve ono što zahtijeva vrhunski sport moraju ispoštovati", rekao je Smajlagić.

Tako se na spisku za utakmice protiv Slovenije i Crne Gore nalaze sljedeći igrače: Admir Ahmetašević, Harun Hodžić, Nebojša Bojić, Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Edin Klis, Dino Hamidović, Igor Mandić, Mirko Herceg, Marko Panić, Adin Faljić, Elmir Građan, Gafar Hadžiomerović, Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Alen Ovčina, Luka Perić, Mladen Bošković, Marko Davidović, Nikola Jeremić i Dejan Malinović.

Utakmica je na rasporedu u 20 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()