Hrvati saznali protivnike na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2025. godine

Žrijeb je poludirigovan pa je tako već bila poznata po jedna reprezentacija u svakoj grupi dok su ostale biti određene žrijebom

30.05.2024. 08:49
  • Podijeli:
Hrvatska rukomet-65f45a50963ee.webp Foto: FACEBOOK/HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

U dvorani Vatroslav Lisinski održan je žrijeb grupa za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se 2025. godine održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Žrijeb je poludirigovan pa je tako već bila poznata po jedna reprezentacija u svakoj grupi dok su ostale biti određene žrijebom.

U svakoj grupi igrat će četiri reprezentacije, a prve tri idu u drugi krug, gdje se formiraju još četiri grupe. Prve dvije reprezentacije iz svake od te četiri grupe plasirat će se u četvrtfinale.

Jedan od domaćina, reprezentacija Hrvatske je smještena u grupu H zajedno sa Bahreinom, Argentinom i Egiptom te je prošla više nego dobro budući da je izbjegla selekciju Francuske.

Grupa A (Herning): Njemačka, Švicarska, Poljska, Češka.

Grupa B (Herning): Danska, Tunis, Alžir, Italija.

Grupa C (Poreč): Austrija, Kuvajt, Katar, Francuska.

Grupa D (Varaždin): Mađarska, Gvineja, Sjeverna Makedonija, Nizozemska.

Grupa E (Oslo): Norveška, SAD, Brazil, Portugal.

Grupa F (Oslo): Švedska, Čile, Japan, Španija.

Grupa G (Zagreb): Slovenija, Zelenortska ostrva, Kuba, Island.

Grupa H (Zagreb): Hrvatska, Bahrein, Argentina, Egipat.

Podsjetimo, rukometaši Bosne i Hercegovine su u baražu za Svjetsko prvenstvo u dvomeču poraženi od selekcije Portugala koji će igrati u grupi E zajedno sa Norveškom, SAD-om i Brazilom.

Svjetsko prvenstvo 2025. godine će se održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj i to od 14. januara do 2. februara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()