Častan oproštaj: Hrvatska slavila protiv Njemačke

Naši susjedi saznali i dobru vijest za Olimpijske igre

24.01.2024. 22:05
  • Podijeli:
hrvatska njemacka reuters-65b17b7511e7f.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobjedom protiv selekcije Njemačke rezultatom 30:24 okončala je nastup na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je izgubila sve šanse da se plasira u polufinale još prije ovog meča, dok su Nijemci prošli dalje nakon današnjih poraza Austrije i Mađarske, te ovaj susret nije imao nikakav rezultatski značaj.

Gledaoci su međutim mogli vidjeti dobar rukomet s obje strane i trijumf hrvatske selekcije koja se tako časno oprostila od Evropskog prvenstva.

Briljirao je golman Kuzmanović sa čak 22 odbrane, a među strijelcima su se istakli Karačić sa šest i Duvnjak sa četiri gola. Kod Njemačke najefikasniji je bio Johannes Golla sa četiri pogotka.

Ipak, Hrvati su uprkos relativno slabom nastupu na Euru osigurali nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatskoj je pomogao Island, koji je pobijedio Austriju, i tako omogućio Hrvatskoj da kao devetoplasirana ekipa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva ima sigurno mjesto u kvalifikacijama.

Kvalifikacije za Olimpijske igre igrat će se u martu s tri turnira s po četiri ekipe, a po dvije najbolje iz svake grupe izborit će put u Pariz.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()