Završnica za infarkt: Srbija skinula skalp moćnoj Norveškoj

Orlovi odigrali jako, muški, u triler-finišu bili hrabri, revanširali se rivalu za nedavni poraz na Svjetskom prvenstvu, te praktično uzeli vizu za EP

09.03.2023. 19:50
  • Podijeli:
Srbija rukomet Dragan Pešmalbek_Piotr Hawalej AP Tanjug-63c9aa68acad3.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Rukometaši Srbije skinuli su skalp jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, moćnoj Norveškoj (25:24), te zadržali maksimalan učinak u kvalifikacijama za Evro 2024.

Orlovi su odigrali jako, muški, u triler-finišu bili hrabri, revanširali se rivalu za nedavni poraz na Svjetskom prvenstvu, te praktično uzeli vizu za EP.

Jer, učenici Tonija Đerone nakon tri kola imaju maksimalan učinak u grupi i samo ih čudo može spriječiti da odu na kontinentalnu smotru.

Večeras su svi bili junaci. Pa ipak, jedan se izdvaja, Uroš Borzaš, koji je "poentirao" za trijumf praktično uz zvuk sirene.

A nije sve mirisalo na feštu. Jer, izuzetno jaki skandinavski sastav je u većem dijelu susreta diktirao tempo i bio u rezultatskom plusu.

U finišu prvog dijela imali su gosti "plus tri", na odmoru "plus dva", sredinom drugog dijela tri koraka prednosti...

Pa ipak, domaćin je bio najbolji kad je bilo najpotrebnije. Vratio se u igru, poveo u zadnjem minutu, potom primio gol, a onda zadržao staloženost.

Odgovornost je preuzeo Borzoš i bombom zatresao mrežu za veliki, ogroman trijumf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()