Velika tragedija: Poznati bokser pronađen mrtav

Posljednji meč imao 2022. godine

30.12.2023. 21:30
  • Podijeli:
bokser instagram-6590779415094.webp Foto: Instagram

Bokser Cem Kilic, nekada veliki talenat u supersrednjoj kategoriji, pronađen je mrtav.

Kako pišu Sportske novosti pozivajući se na Boxing Scene navodni uzrok smrti je predoziranje. Kilic se nekoliko godina borio s ovisnošću o narkoticima i problemima mentalnog zdravlja, a preminuo u 29. godini života.

- Saznali smo vijest o smrti jednog od naših bivših nacionalnih boksera. Ožalošćenoj rodbini želimo izraziti saučešće. Počivaj u miru - objavio je Eyup Gozgec, predsjednik Boskerskog saveza Turske.

Kilic je rođen 1994. godine u Njemačkoj te se preselio u SAD s 19 godina, gdje je trenirao u poznatoj teretani Wild Card Boxing, koja je proizvela više od 35 svjetskih prvaka, uključujući Miguela Cotta, Amira Khana, Jamesa Toneya i svjetskog prvaka u osam divizija Mannyja Pacquiaoa...

- Duboko smo ožalošćeni zbog vijesti da je Cem Kilic preminuo. Otišao je prerano. Izražavamo saučešće porodici Kilic i svima koji su pogođeni njegovom smrću. Počivaj u miru, Cem. Jako ćeš nam nedostajati - objavilo je na svom službenom Instagram profilu osoblje kluba Wild Card Boxing.

Kilic se borio 18 puta kao profesionalac nakon što je debitirao 2014, te imao rekord od 17-1 (11 nokauta). Jedini poraz mu je nanio Amerikanac Steven Nelson u januaru 2020. godine.

Posljednji meč mu je bio u augustu 2022. godine kada je jednoglasnom odlukom pobijedio Marca Delgada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()