Večeras se igra Super Bowl: Kansas City brani titulu protiv San Francisca

Finale NFL lige

11.02.2024. 12:12
  • Podijeli:
super bowl reuters-65c8ab7f613c1.webp Foto: Reuters

U najvažnijem sportskom događaju u Americi, večeras ćemo dobiti novog prvaka NFL-a, najjače svjetske lige u američkom nogometu.

Pola sata iza ponoći na teren Allegiant stadiona u Nevadi u Super Bowlu LVIII istrčat će igrači San Francisco 49ersa i Kansas City Chiefsa.

Kansas City je aktuelni prvak i ovo im je četvrti nastup u Super Bowlu u posljednjih pet godina.

Prošle godine u Super Bowlu su pobijedili Philadelphiju rezultatom 38:35, no ove ih očekuje izuzetno težak zadatak.

San Francisco na naslov čeka tačno 30 godina, a ove je favorit za podizanje trofeja "Vince Lombardi".

Ponajbolji bek lige Brock Purdy, uz Christiana McCaffreya i Deeba Samuela su glavne uzdanice San Francisca, dok su Nick Bose, Fred Warner i Charvarius Ward ključni odbrambeni igrači favorita za titulu.

Super Bowl LVIII možete pratiti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport 1 u 00:30 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()