Trka Beograd - Banjaluka: Šampion juri het-trik

Poljak će juriti svojevrsni het-trik, s obzirom na to da je kao adut tima Mazovše serce polski prošlog aprila po drugi put obukao žutu majicu

23.03.2023. 10:42
  • Podijeli:
Trka Beograd - Banjaluka_Trka Beograd - Banjaluka-641c1deb7e2df.webp Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Jakub Kačmarek braniće krunu na 17. izdanju renomirane biciklističke trke Beograd - Banjaluka, na kojoj će učestvovati ekipe sa četiri kontinenta.

Poljak će tako juriti svojevrsni het-trik, s obzirom na to da je kao adut tima Mazovše serce polski prošlog aprila po drugi put obukao žutu majicu.

Poljaci su ujedno i najuspješniji u istoriji trke jer je pored Kačmareka (2020. i 2022. godine) trijumf ostvario i Mikel Reim 2021, tako da će od 19. do 22. aprila juriti četvrtu uzastopnu pobjedu.

Na startu trke u Beogradu 19. aprila pojaviće se maksimlanih 25 ekipa, a organizatori su do sada prihvatili aplikacije 23 tima. Tri dolaze iz Austrije (VSA KTM, Juro sajkling trips, Hrinkov), dva iz Slovenije (Adrija i Ljubljana Gusto Santik) te nacionalni tim ove zemlje.

Osim reprezentacije, Srbiju će predstavljati i Metalac, a iz Poljske uz Mazovše stiže i Voster. Češka će takođe imati dva tima - ATT Investments i Vibateh Santik. Po jedna ekipa dolazi iz BiH (tim Republika Srpska), Italije, Švajcarske, Njemačke, Slovačke, Bugarske, Kazahstana, SAD, Kanade i Maroka.

"Posebno smo srećni što nam se gro ekipa iz godine u godinu vraćaju. To znači da dobro radimo ključni posao koji se prije svega tiče bezbjednosti i organizacije. Dobili smo zahtjeve od 36 ekipa, ali na startu može da bude najviše 25 timova. U narednih nekoliko dana odabraćemo još dva tima i zaključiti listu učesnika", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Prva etapa na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, dan kasnije vozi se najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice preko Šekovića, a potom karavan seli u Doboj.

Treća etapa kreće iz grada na tri rijeke do Prijedora, a posljednja se vozi 21. aprila od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša do Banjaluke.

Od ranije je poznato da je trka u UCI kalendaru i da će biciklisti drumovima Srbije i Srpske juriti bodove za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()