Tony Ferguson usred presice izvadio nož i zamahnuo

Legendarni borac očajnički traži pobjedu

28.07.2023. 19:25
  • Podijeli:
ferguson noz screenshot-64c3814b80b66.webp Foto: Screenshot/Twitter

Bivši privremeni prvak UFC-a u lakoj kategoriji i jedan od najpopularnijih američkih MMA boraca Tony Ferguson ovog se vikenda vraća u oktogon nakon skoro godinu dana, kad je giljotinom izgubio od Nate Diaza. To mu je bio peti uzastopni poraz nakon što je do 2019. imao impresivan omjer 25-3.

Na priredbi UFC 291 negativni će niz pokušati prekinuti protiv Bobbyja Greena (29-14-1), a na najavnoj press-konferenciji uoči subotnje borbe govorio je o pripremama te u jednom trenutku zaprepastio okupljene izvadivši iz džepa nož kojim je demonstrativno zamahnuo prije nego što će ga odložiti na stol.

Pričao je o tome kako je na pripremama za meč ugledao medvjeda, otkrio da je od malena počeo loviti "jer voli ubijati svašta i tragati", a zatim mu odlučio ući u trag kako bi se uvjerio predstavlja li opasnost za njegovu porodicu, koja je s njim na pripremama. Kad ga je novinar upitao nosi li kakvo oružje dok traga za medvjedom ili se oslanja na gole ruke, El Cucuy je izveo spomenuti performans.

"Ja se ne zaje*****. Moram zaštititi svoj kamp, pogotovo dok mi žena i dijete šetaju naokolo. Prijatelj i ja medvjeda smo ugledali istovremeno. Posmatrali smo ga i uz pomoć topografskih karata pronašli njegovo pojilište i mjesto gdje je obitavao. Primijetili smo mu rutu kretanja, pratio je smeće koje su ljudi ostavljali, kružio i sve se više približavao kampu.

Rekao sam treneru, koji se baš vratio iz lova u Africi gdje je ubijao gnuove i slično, da ćemo ga motriti. Smiješno je zapravo da smo ga namamili smećem", ispričao je Ferguson.

Njegov meč s Greenom bit će jedna od predborbi za glavni događaj večeri u Salt Lake Cityju, okršaj Dustina Poiriera i Justina Gaethjea, također u lakoj kategoriji. Prije njih će u oktogon poluteškaši Jan Blachowicz i Alex Pereira te Stephen Thompson i Michel Pereira u velteru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()