Spektakl na Trgu Krajine u Banjaluci: Slavija i Radnički u finalu bokserske Lige Srbije

Druga borba večeri pružila je daleko manje neizvjesnosti.

22.06.2024. 09:42
  • Podijeli:
boks banjaluka-6676802e9531f.webp Foto: USTUPLjENA FOTOGRAFIJA

Bokseri banjalučke Slavije i beogradskog Radničkog izborili su plasman u finale bokserske Lige Srbije nakon spektakla na Trgu Krajine u Banjaluci.

U borbama na otvorenom prvi su u ring ušli bokseri Novog Pazara i Radničkog. Viđena je neizvjesna borba do samog kraja, a u odlučujućem duelu, u kategoriji do 92 kilograma, Lazar Lazarević slavio je protiv Miladina Kostića za konačnih 8:6.

Nije dobro krenulo po ekipu Radničkog.

U kategoriji do 57 kilograma član Novog Pazara Luka Mijailović je prekidom u drugoj rundi savladao Branislava Markovića.

Poslije njih u ring su, u kategoriji do 63.5 kilograma izašli Momčilo Janjić i Stefan Filipović, a pobjedu jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde za Novi Pazar odnosi Janjić.

Potom pobjedu Radničkom u kategoriji do 67 kilograma donio Filip Džida. Igor Rogić je bez borbe slavio u kategoriji do 71 kilograma, dok je Aleksandar Šerifović bio bolji od Darija Tomića (-75 kg).

Sjajnu borbu pružio je banjalučki bokser koji nastupa za Radnički Sandro Poletan. On je u nastupu protiv Ahmeda Mavrića u kategoriji do 80 kilograma izvojevao pobjedu jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde.

Druga borba večeri pružila je daleko manje neizvjesnosti.

Slavija je deklasirala Sombor rezultatom 12:2, a čak tri meča dobili su bez borbe. Prvo Mihajlo Đekić u kategoriji do 57 kilograma, a onda i Aljaž Šircelj i Nejc Petrič (-67 i -71kg).

Alen Rahimić poražen je jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde od Nazifa Sejdija u kategoriji 63,5 kilograma, dok je Gal Šepic već u drugoj rundi slavio protiv Vladimira Gubaša. (-75 kg)

Leo Cvitanović opravdao je ulogu favorita protiv Bojana Stanojlovića trijumfom u trećoj rundi u kategoriji do 80 kilograma, da bi u posljednjoj borbi večeri, u teškoj kategoriji, Aljaž Ban već u prvoj rundi slomio otpor Kevina Majora.

Predsjednik banjalučke Slavije Dalibor Petković zadovoljan je viđenim na Trgu Krajine.

"Mislim da je publika imala priliku da vidi dobre borbe, bilo je dosta dobrih mečeva. Čestitke pobjednicima i finalistima. Pozivam navijače da dođu i u nedjelju, da ispune Trg Krajine i da zajedno učestvujemo u još jednom bokserskom spektaklu", poručio je Petković.

Finale bokserske Lige Srbije između Slavije i Radničkog na programu je u nedjelju od 20 časova na Trgu Krajine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()