Santiago Bernabeu 2025. godine ugostit će utakmicu NFL lige

Prvi evropski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a do sada je u njemu odigrano 36 NFL dvoboja

10.02.2024. 14:09
  • Podijeli:
Santiago Bernabéu_foto_TW Cropped-64f338b98ea16.webp Foto: Twitter/@realmadrid

Madrid će 2025. godine postati četvrti evropski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom fudbalu (NFL).

Susret će biti odigran na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeuu, prenosi Hina.

Prvi evropski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a do sada je u njemu odigrano 36 NFL dvoboja.

Od toga ih je najviše bilo na Wembleyu, nekoliko je odigrano i na Twickenhamu, a od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura.

Prva NFL utakmica u Njemačkoj odigrana je 2022. na Allianz Areni u Munchenu, dok se ove godine na popis uvrstio i Frankfurt.

"Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu važan je događaj u sportskoj historiji. Ova strateška saradnja ojačat će naša dva brenda na globalnom nivou, a bit će entuzijastično pozdravljena od miliona ljudi na svim kontinentima", objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.

Osim u Evropi, utakmice NFL lige dosada su se igrale i na stadionu Azetca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi.

Šestog septembra na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi bit će domaćini zasad još nepoznatom rivalu.

Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo, uz Sao Paulo, konkuriše i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()