Rukometni "Zmajevi" u Cazinu dočekuju Sloveniju, pobjeda imperativ

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije

27.04.2023. 09:21
  • Podijeli:
Trening_rukomet_Zmajevi_foto_FB-6406eca08d927.webp Foto: Facebook/Rukometni savez BiH

Najbolji rukometaši BiH večeras će u Cazinu u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine igrati protiv Slovenije.

Rukometni "Zmajevi" nakon četiri odigrana kola na svom kontu imaju četiri boda i treći su na tabeli, dok su Slovenci s druge strane prvoplasirani s maksimalnih osam bodova i već su osigurali prolazak na smotru najboljih evropskih selekcija.

U prvom međusobnom duelu Slovenija je pobijedila rezultatom 28:20, a selektor Irfan Smajlagić je svjestan važnosti večerašnjeg meča.

"Cazin je grad koji zaista voli sport, voli rukomet. Ne sumnjam u naše igrače i svjesni smo da će ove utakmice odrediti kraj kvalifikacija i da cilj možemo ostvariti samo ukoliko kvalitet naše organizacije igre bude na jednom višem nivou. Moramo ispraviti greške koje smo pravili i biti bolji nego prošli put", rekao je naš selektor.

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, s tim da se brišu bodovi protiv posljednjeplasirane selekcije, u našem slučaju protiv Kosova*.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()