Novi rekord: Početak Evropskog prvenstva u rukometu igrat će se pred više od 50.000 gledalaca

Njemačka i rukomet – uvijek posebna veza

10.01.2024. 14:08
  • Podijeli:
Njemacka_rukomet_dvorana_foto_X-659e54b774dad.webp Foto: X/@EHFEURO

U srijedu, 10. januara, će u Njemačkoj početi Evropsko prvenstvo u rukometu, a prva dva meča igrat će se na fudbalskom stadionu.

Njemačka i rukomet – uvijek posebna veza. Koln je sa svojom Lankses arenom odavno kult, a ova velika zemlja spremila je još jedan spektakl za sve koji vole ovu igru i sport uopšte.

Evropsko prvenstvo počinje u srijedu (danas), a već prvi dan ući će u historiju, pošto će biti postavljen novi rekord po broju gledalaca na jednom rukometnom meču.

Domaćin prva dva meča između Francuske i Sjeverne Makedonije, odnosno Njemačke i Švicarske bit će fudbalski stadion 'Merkul-Spiel Arena' koji će se samo za ta dva duela i svečano otvaranje pretvoriti u ogromnu rukometnu arenu. Kako pišu mediji iz Njemačke očekuje se da će se na tribinima ovog zdanja naći više od 50.000 navijača.

Tako će u historiju otići stari rekord postavljen prije skoro deset godina, također u Njemačkoj, kada je u Frankfurtu susret Rhein-Neckar Lowena i Hamburga gledalo 44.189 navijača.

Nakon prvog kola mečevi grupe A igrat će se u još jednom sjajnom objektu – 'Mercedes areni' u Berlinu.

Veliko reprezentativno takmičenje na fudbalskom stadionu igralo se i 2017.godine u Lilleu kada je domaću Francusku gledalo skoro 30.000 ljudi, javlja SC Sport.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()