Mračna teorija o smrti bivšeg dečka Aryne Sabalenke: Podmukla bolest dovela do tragedije

Sve će pokazati istraživanje

26.03.2024. 15:46
  • Podijeli:
sabalenka kolcov profimedia 23-65f958cfe79b7.webp Foto: Profimedia

Konstantin Kolcov, bivši dečko Aryne Sabalenke, poginuo je nakon pada sa terase hotela u Miamiju, a nedugo potom započele su razne teorije o tome šta je dovelo do njegove smrti.

Iako je Julija Mihailova, bivša supruga nekadašnjeg hokejaša, izrazila sumnju u policijski izvještaj i zvaničnu verziju po kojoj je proslavljeni hokejaš sam sebi oduzeo život, svi policijski izvještaji idu u prilog tezi da se Kolcov iz nekog razloga odlučio na taj korak.

Istog dana, samoubistvo je izvršio Chris Simon, nekadašanji šampion NHL-a.

Sve to dovelo je do brojnih teorija, ali se jedna posebno ustalila. Naime, veliki broj ljubitelja sporta je gotovo istog trenutka izrazio sumnju da su Kolcov i Simon bolovali od hronične traumatske encefalopatije, bolesti poznate pod skraćenicom „CTE“, o čemu je govorio i doktor Chris Nowinski, američki naučnik koji se bavi istraživanjem efekata koje povrede glave tokom sportskih aktivnosti mogu da imaju na mozak.

On je u razgovoru za Daily Mail istakao da su „hokejaši bokseri na ledu“:

„Tužno je vidjeti kako odbijanje istine usporava proces pomaganju bivšim igračima i sprečavanje pojave ove bolesti kod aktuelnih igrača. Niko ne sumnja da li boks izaziva CTE, a NHL je jedina liga u hokeju na ledu koja dopušta svojim igračima da budu bokseri na ledu“, rekao je on.

Kolcov i Simon tek su posljednji u nizu hokejaša koji su odlučili da na ovaj način okončaju život, pošto su samoubistvo izvršile i nekadašnje zvijezde ovog sporta, Wade Belak, Derek Bogard, Rick Rypien…

Kod svakog od njih bili su prisutni isti problemi – duga borba sa depresijom i ekstremna promjena ponašanja.

Da li je Kolcov bolovao od ove bolesti pokazaće istraživanje.

Inače, CTE, bolest koja je prvo pronađena kod legende američkog fudbala Marka Webstera a privukla pažnju nakon niza tragedija koje su pogodile NFL natjerala je FIFA da promijeni pravila pred prošli Mundijal u Kataru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()