Meklaren predstavio MCL60: Velike nade u godini jubileja

Nova "mašina" ima i drugačije "odijelo". Sada je narandžasta još prisutnija uz tradicionalnu plavu

13.02.2023. 19:05
  • Podijeli:
MCL60_McLaren F1-63ea79172e3dc.webp Foto: McLaren F1

Tim Formule 1 Meklaren predstavio je bolid za novu sezonu kodnog imena MCL60.

Ekipa iz Voukinga ima velika nadanja u predstojećem šampionatu u kojem će proslaviti jubilej, 60 godina postojanja.

Svjesni su u redovima nekadašnjih šampiona da je pred njima izazovan put u kojem žele da zaustave pad.

Prošlu kampanju su okončali na petom mjestu, a dvije godine ranije bili su treći.

MCL60 će imati zadatak da starosjedioca Landa Norisa i novajliju Oskara Pijastrija pogura ka vrhu u izuzetno jakoj konkurenciji Red Bula, Ferarija, Mercedesa, Alpina...

Prezentaciji novog aduta prisustvovao je i izvršni direktor Zek Braun, te Andrea Stela, koji je sa pozicije trkačkog direktora unaprijeđen u šefa tima, nakon što je Andreas Zajdl digao sidro i preošao u Alfa Romeo, odnosno Zauber.

Nova "mašina" ima i drugačije "odijelo". Sada je narandžasta još prisutnija uz tradicionalnu plavu, što su bile Meklarenove boje šezdesetih godina prošlog vijeka.

"Oduševljeni smo, ovo je novi početak sa Landom i Oskarom, i to u godini u kojoj slavimo 60 godina Meklarenovog trkanja. Prošla sezona je bila izazovna u našem neprekidnom pokušaju da napredujemo na gridu. Lekcije su naučene. Svi u timu su naporno radili da budemo spremni za novo prvenstvo", optimističan je Braun.

Noris i Pijastri novog aduta će testirati u Bahreinu od 23. do 25. februara. Nova kampanja počeće na istom mjestu, sedmicu kasnije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()