Mbappe prihvatio Boltov izazov na 100 metara: Mislim da nemam mnogo šanse

Sudar titana

14.05.2024. 07:20
  • Podijeli:
kylian mbappe reuters-657c09dc53c78.webp Foto: Reuters

Kylian Mbappe prihvata izazov. Igrač PSG-a 'pristao' je na trku na 100 metara protiv najvećeg svjetskog imena u ovoj oblasti, Usaina Bolta.

Međutim, Mbappe ne očekuje da će doći na prvo mjesto, rekavši: "Mislim da nemam mnogo šansi". Tako je francuski igrač odgovorio na pitanje o mogućnosti na nedavnom Nike događaju i njegovoj fondaciji 'Inspired by KM'.

Zanimanje za ovaj događaj 'rodilo se' prije nekoliko mjeseci kada su društvene mreže BBC-ja zabilježile da je Mbappe "procijenio brzinu od 10,90 sekundi na 100 metara" tokom meča. Atletski svijet se šalio o tom vremenu, od Michaela Johnsona do Međunarodne atletske federacije.

To je dovelo do zabavne razmjene poruka između Francuza i Bolta . "Znam da sam se smijao kada sam to vidio. Djevojke trče brže od toga [10,9]", našalio se Jamajčanin, koji je odbacio izazov, kao i uvjeravanje da ga Francuz inspirira, kako je priznao na crvenom tepihu nagrade Laureus.

Mbappe, upitan o mogućnosti da se odmjeri sa svjetskim rekorderom u ovoj disciplini, također je pohvalio bivšeg sprintera. "Znati da inspiriram takvu osobu je zaista drago. On je inspirirao i sve. I mislim da su svi ostali budni do kasno u noć da gledaju Usaina Bolta kako trči".

Što se hipotetičkog duela tiče, Francuz je također bio jasan, uz cerekanje: "Mislim da nemam mnogo izbora. Ali bilo bi lijepo za zabavu. Zašto ne jednog dana, ako obojica budemo imali vremena, da uradimo nešto lijepo?

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()