Jones se oglasio: ‘Stipe, hvala na svemu i oprosti, nije dobra situacija, ali borit ćemo se, to je plan!‘

Propala vjerovatno najveća borba u historiji UFC-a

27.10.2023. 15:22
  • Podijeli:
jones_miocic - ufc screenshot-6405d5c80eeb0.webp Foto: Screenshot/UFC

Dvadesetak dana nas je dijelilo do najveće borbe u historiji UFC-a između Stipe Miočića i Jona Jonesa, ali, nažalost, od toga (barem u ovom trenutku) neće biti ništa zbog povrede prvaka. Ipak, čini se da Jones u teškoj kategoriji svoju nedavnu povredu podnosi podosta dobro, uprkos tome što ga je koštala velike borbe za titulu na glavnom događaju u Madison Square Gardenu.

Jones je u četvrtak objavio video na Instagramu, u kojem je prvi put javno govorio o svojoj povredi, a cijela situacija se vrti oko njegovog povlačenja s UFC-a 295.

"Hvala svima koji su se javili da vide kako se osjećam. Očito, vrlo tužna situacija. Uznemiren sam, ali prošao sam svašta u životu, a povrede su dio ovoga. Želim zahvaliti UFC-u što me je doveo do jednog od najboljih ljekara u zemlji, dr. Neala ElAttrachea. Hvala mu i njegovom osoblju ovdje u Kaliforniji što su me tako brzo primili."

Dr. ElAttrache slavni je ortopedski kirurg koji je radio s nizom vrhunskih sportaša u svim velikim sportovima. Nedavno je operisao bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Jamahal Hilla, koji je u julu razderao Ahilovu tetivu.

Jones je nastavio svoje izlaganje izvinjenjem Miočiću, koji se također neće boriti na UFC-u 295 jer je promocija ugovorila privremenu borbu za naslov između Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča. Čini se da su Jones, Miočić i White spremni ponovo ugovoriti meč kada "Bones" bude spreman za povratak, prenosi Fightsite.

"Htio sam zahvaliti Stipi Miočiću za sav trud koji je uložio. Također, žao mi je ga je i njegovog tima. Hvala svim mojim trenerima i sparing partnerima, svima koji su mi pomogli da dođem ovako daleko – ne mogu ni reći do borbe. Cilj je otići na operaciju i što prije se vratiti na posao. Moj je plan da se Miočić i ja ponovo borimo i vjerujem da će se to i dogoditi", rekao je, a zatim pojasnio što ga čeka u narednom periodu.

“Dakle, to će za mene biti operacija i fizikalna terapija sljedećih nekoliko mjeseci. Hvala svima koji ste molili za mene i sve vas volim. I još jednom iskrena isprika navijačima. Poznajem neke od vas, bila je velika obaveza doći u Madison Square Garden. Nadajmo se da će vam ovi drugi teškaši, Aspinall i Pavlovič, prirediti sjajnu predstavu. Možda se čak pojavim na događaju da gledam. Bit ću dobro, bez brige", zaključio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()