Izašao iz bolnice i slikao se: Usyk pokazao kako mu izgledaju pesnice poslije razbijanja Furyja

Usyk je objavio fotografiju kojom je pokazao kako mu izgledaju šake koje su pune rasjekotina i modrica od udaraca

22.05.2024. 21:09
  • Podijeli:
usik fury reuters 6-6649d8d293bc9.webp Foto: Reuters

Ukrajinski bokser Oleksander Usyk postao je apsolutni prvak teške kategorije u boksu nakon što je pobijedio Tysona Furyja na bodove u Rijadu. Dva dana nakon toga je pokazao pesnice, po izlasku iz bolnice zbog polomljene vilice.

Usyk je objavio fotografiju kojom je pokazao kako mu izgledaju šake koje su pune rasjekotina i modrica od udaraca. Pukla mu je i desna arkada, a ima i modrice oko oba oka.

Usyk je najavio da će prirediti Furyjui revanš, a još uvijek nije poznato kada i gde će biti organizovana borba.

Poslije 24 godine neko je uspio da objedini sve titule pošto je savladao Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudija nakon12 rundi.

Sudije su glasale 2-1 za Usyka. Dvojica su bodovali za Ukrajinca (114-113 i 115-112), a jedan za Furyja (114-113).

Uspio je „kralj cigana“ bolje da uđe u meč, što je pokazao tokom šeste runde, kada je krenuo i uzdrmao Usyka.

Ipak, u devetoj rundi Usyk pokazuje svu moć i u tom momentu šalje rivala u nokdaun. Fury je u tom momentu na nestvaran način izbjegao poraz i nokaut, a mnogi misle da je meč trebao da se završi u tom momentu.

Poslije toga, djelovalo je da je sve u Usikovim rukama, i na kraju se ispostavilo kao tačno, a Ukrajinac je došao do najveće pobjede u karijeri.

Usyk sada drži pojaseve u verzijama WBA, WBC, IBF, WBO (kao i manje značajni IBO), titulu časopisa „Ring“, kao i zvanje linealnog prvaka svijeta.

Ukrajinac je ostao na savršenom skoru 22-0 kao profesionalac, dok je Fury na skoru od 34 pobjeda, jednog poraza i remija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()