Fortin pobjednik treće etape, Grosu obukao žutu majicu

Veliki pad desio se na autoputu 9. januar kod Drugovića

21.04.2023. 18:18
  • Podijeli:
Trka BG BL Grosu-6442b754cf252.webp Foto: Ustupljena fotografija

Italijanski biciklista Filipo Fortin pobjednik je treće etape trke "Beograd - Banjaluka" koja je vožena od Doboja do Prijedora, dok je žutu majicu obukao Eduard Mihael Grosu iz ekipe Mazovše.

Mnogo uzbuđenja, nažalost i veliki pad desio se na autoputu 9. januar kod Drugovića gdje je vodeća grupa biciklista pala, pa je trka prekinuta na četrdesetak minuta. Medicinski timovi trke, kao i hitne pomoći iz Prnjavora, Laktaša i Banjaluke brzo su reagovali i zbrinuli povrijeđene. Dvojica biciklista su zadržani u bolnici, ali prema posljednjim informacijama nisu životno ugrženi.

U nastavku trke najbolje su se snašli biciklisti Maloje pušbajkers pa je pored pobjednika Fortina treći na cilj stigao njegov timski kolega Fabijan Štajninger, dok je drugi bio lider u generalnom plasmanu Grosu.

"Trka je bila izazovna iako se nije činilo da će biti tako. Desio se taj pad i sve poremetio, ali koliko čujem sve je u redu sa momcima. Nastavili smo da radimo kao ekipa, isto moramo da učinimo sutra. Znamo naš plan i nadam se da ćemo uspjeti da ga ostavimo", rekao je Grosu.

Veliki broj Prijedorčana dočekao je takmičare na cilju i napravilo sjajnu atmosferu kao i prošle godine, a gradonačelnik Slobodan Javor istakao je da mu je biciklistička trka jedan od najdražih sportskih događaja u ovom gradu.

"Ispunili smo sva očekivanja, žao mi je zbog tog pada i nadam se da će svi povrijeđeni biti dobro. Posebno me raduje što smo ugostli veliki broj takmičara iz 30 zemalja. Drugu godinu smo domaćin cilja, a u razgovoru sa građanima shvatili smo da je ovo dogđaj koji im se sviđa. Trka ima veliki značaj sa mnogo aspekata i siguan sam da ćemo i dalje biti dio ove priče", rekao je Javor.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja prvo se osvrnuo na nemili događaj, zahvalivši se ekipama hitne pomoći koje su došle u rekordno kratkom roku.  

"Ovo je takav sport u kojem se nažalost dešavaju slični incidenti. Bilo je prilično nezgodno, palo je dosta biciklista, a ima i teže povriješenih. Ipak, zahvaljujući medicinskim timovima svi su brzo zbrinuti, a šestorica su već napustili bolnicu. Dvijica su zadržana na posmatranju", rekao je Kuvalja. 

Ostale majice nisu mijenjale vlasnike. Bijelu će u posljednjoj etapi nositi Lorenco Konforti iz Bardijanija, plavu Jaka Primožič koj nastupa za Hrinkov, a crvenu Džejms Pikoli biciklista ekipe Čajna internešnal Glori.
Sutra je na programu posljednja etapa trke koja startuje iz Novog Grada, a karavan će preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići na autodrom u Zalužane oko 15 časova, dok se završetak trke očekuje oko 15:30 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()