Finansijski problemi: Banjalučani odustali od Evrope

"Pa i negativan odgovor je bilo kakav odgovor. Ko zna, možda su na godišnjem odmoru"

13.07.2023. 11:43
  • Podijeli:
KKI Vrbas-63e2205f953d3.webp Foto: UNA

Košarkaški klub invalida Vrbas neće u narednoj sezoni nastupiti u Evrokupu.

Razlog zbog čega su se Banjalučani na ovo odlučili jeste nedostatak finansijskih sredstava.

O besparici su obavijestili sportsku javnost Banjaluke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Dan poslije obilježavanja našeg 21. rođendana, želimo da obavijestimo javnost da smo prinuđeni da otkažemo učešće u Evrokupu. Ne želimo više ulaziti u nova zaduženja, uz napomenu da sam dizao lični kredit kako bismo uspješno organizovali kvalifikacione turnire u ovom eminentnom takmičenju. Uvijek smo dobijali visoke ocjene za organizaciju od IWBF ali i čestitke od klubova učesnika koji su dolazili iz Engleske, Italije, Njemačke, Francuske, Turske, Švajcarske, Izraela...Na sve to smo ponosni i ovo je bila najbolja promocija Banjaluke i Republike Srpske, a sport je svakako najbolja prilika za promociju", piše u klupskom saopštenju kojeg je potpisao predsjednik Marinko Umičević.

U obraćanju javnosti se navodi i sljedeće:

"Mi smo uputili dopise kako predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku isto tako i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske kako bi nam pomogli da prihvatimo nastup u Evrokupu za novu sezonu. Međutim, do današnjeg dana niko nam nije odgovorio na pomenuti dopis i to smatramo neodgovornim i pomalo bezobraznim činom. Pa i negativan odgovor je bilo kakav odgovor. Ko zna, možda su na godišnjem odmoru pa ne mogu odgovoriti na dopis. Šteta, jer ćemo odustajanjem od nastupa u Evropi izgubiti određene bodove i rejting kojeg smo godinama sticali, uz napomenu da se KKI Vrbas na zvaničnoj listi nalazi na 30. mjestu od 3.000 klubova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()