Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uslovi za skijanje idealni

Najbolja bh. skijašica

18.06.2024. 15:24
  • Podijeli:
elvedina muzaferija 23-66718a80260ca.webp Foto: Facebook

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i  Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito.

"Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari - na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga”, poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

“Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, iskrena je Muzaferija

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()