Elvedina Muzaferija nakon Svjetskog kupa osvojila bodove i u Evropa kupu

Sutra novi nastup

05.02.2024. 13:34
  • Podijeli:
elvedina muzaferija - reuters-63f09d8eb4176.webp Foto: Reuters

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica osvojila je bodove u današnjoj Super-G utrci voženoj u italijanskom La Thuileu zauzevđi 23. mjesto.

Muzaferija je prije sedam dana ostvarila veliki uspjeh u Svjetskom kupu zauzevši 14. mjesto u italijanskoj Cortini. Tom prilikom ispisala je historiju bh. skijanja i osvojila 18 bodova Svjetskog kupa, a danas je osvojila i osam bodova u Evropskom kupu.

Osamdeset takmičarki iz jedanaest država, među kojima i Elvedina Muzaferija, startalo je danas u Super–G utrci Evropa kupa. Najbrža u La Thuileu bila je Teresa Runggaldier (Italija), koja je u ciljnu ravninu na domaćoj stazi, ušla s vremenom od 1:01.02. Slijede je Švicarkinje Malorie Blanc i Jasmina Suter sa zaostatkom od 14 i 45 stotinki.

Najbolja bh. alpska skijašica Elvedina Muzaferija u prvoj ovosezonskoj utrci Europa kupa, sa zaostatkom od 2.27 sekunde, zauzela je 23. poziciju i osvojila osam bodova.

"Ostala sam u prvih 25 skijašica i u ritmu osvajanja bodova, to je najvažnije. Svjesna sam šta me je danas koštalo boljeg plasmana. Na neki način, to uvećava moju ambiciju za sutrašnji nastup", poručuje Muzaferija.

Druga Super-G utrka u italijanskom La Thuileu zakazana je za sutra, s početkom u 11 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()