Džejla Makaš seniorska viceprvakinja Evrope do 21 godine

U finalu je našoj takmičarki ponestalo snage, te je na kraju poražena od predstavnice Španije

11.12.2023. 10:08
  • Podijeli:
Džejla Makaš_foto_Taekwondo_savez Cropped-6576adfb253e0.webp Foto: Taekwondo savez

Džejla Makaš postala je seniorska viceprvakinja Evrope, na U21 Evropskom prvenstvu u taekwondou, koje se održava u Bukureštu u Rumuniji.

Naša takmičarka je u prvoj borbi, rezultatom 2:0, savladala predstavnicu Njemačke, nakon čega je pala i Portugalka identičnim rezultatom.

U trećem kolu Džejla je savladala predstavnicu Mađarske, a u polufinalu je bila bolja od predstavnice Turske (2:1).

U finalu je našoj takmičarki ponestalo snage, te je na kraju poražena od predstavnice Španije, pa se morala zadovoljiti srebrenom medaljom.

Uz Džejlu Makaš, sjajan nastup imale su i Marija Jokić i Amina Hrvat, koje su takođe bile blizu osvajanje medalja, ali nisu uspjele.

Uprkos tome, ostvarile su zapažen rezultat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()