Delfini uglas: A sad, po medalju i olimpijsku vizu

"Nadam se da ćemo protiv Grčke biti još bolji jer znamo šta pobjeda donosi, medalju i olimpijsku vizu"

25.07.2023. 19:50
  • Podijeli:
Vaterpolo Srbija Delfini_Profimedia-64c0065c41e2a.webp Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije sa umjerenim optimizmom gledaju ka polufinalnom meču Svjetskog prvenstva protiv Grčke (četvrtak, 10 časova).

Delfini su danas napravili podvig i na pleća bacili planetarne vicešampione, Italijane, te tako došli na pobjedu do medalje.

Selektor Uroš Stevanović u Fukuoki na raspolaganju nema zvijezde poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Dušana Mandića...

Ali ima momke koji iskrenim pristupom radu, zalaganjem, borbenošću, timskim duhom, inatom i, na koncu, kvalitetom, pariraju svjetskim velesilama.

Nacija kao da ih ja zaboravila, kao da je vaterpolo prestao da se igra u Srbiji kada je "Veličanstvena šestorka" sišla sa scene.

No, neki novi klinci su pokazali da su s pravom tu. Volšeban preokret protiv Crne Gore nagovijestio je veliki domet, potom i rutiniranje neugodnog domaćina.

A onda su nared došli namazani Azuri. Malo koje vjerovao da Delfini mogu do iznenađenja. Ali, oni sami su vjerovali.

Iako je favorit u većem dijelu meča vodio, autsajder mu nije dozvoljavao da se odlijepi.

Nekoliko desetina sekundi prije kraja Srbija je izjednačila, a onda u petercima pokazala da je od granita kada  se lomi.

"Imali smo fantastičnog golmana Branislava Mitrovića koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobijedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli, sa 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm-aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije posljednja riječ na prvenstvu", najavio je selektor Stevanović nove uspjehe.

Filip Janković nema dilemu, ovo nije krajni domet reprezentacije:

"Čestitke ekipi i stručnom štabu. Odigrali smo timski i to nas krasi ovdje. Okrećemo se Grčkoj, nadam se da ćemo biti još bolji jer znamo šta pobjeda donosi, medalju i olimpijsku vizu", podsjetio je adut Radničkog da finalisti osiguravaju put u Pariz.

Strahinja Rašović je davao ton igri. Kad je "škripalo" u napadu, preuzimao je odgovornost i tresao mrežu. U istom ritmu želi da nastavi za dva dana:

"Bio je težak meč, ali nema mjesta euforiji. Okrećemo se Grcima. Nema mnogo vremena. Stalno pričam da vjerujem u ovaj tim i mislim da ćemo u polufinalu biti još bolji".

Radomir Drašović je jasno poručio da penali nisu lutrija, kao što mnogi vole da kažu:

"Iza nas je iscrpljujući duel protiv favorizovane Italije. Odličan je tim. Uspjeli smo zaista timskim duhom da dođemo do velikog uspjeha. Peterci nisu lutrija, mora da se zasluži pobjeda i mi smo ju zaslužili. Okrećemo se borbama za odličje. Daćemo sve od sebe da ga osvojimo".

U drugom polufinalu sastaće se Španija i Mađarska (četvrtak, 11.30 sati).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()