Adnan Ćatić ponovo u zatvoru

Upitan nastavak karijere

07.03.2023. 08:20
  • Podijeli:
Adnan_Catic_Felix_Sturm_foto_YT-63eca548050ec.webp Foto: YouTube/DW Fokus

Bokser Adnan Ćatić (44), koji je nastupao pod imenom Felix Sturm, ponovo je uhapšen zbog služenja kazne za utaju poreza i kršenje antidoping zakona.

Bivši bokserski svjetski prvak koji je zabilježio ukupno 52 borbe, i to 42 pobjede i šest poraza ponovo je u zatvoru.

Državna tužiteljica Stephanie Beller, odgovorna za pitanja ekonomskog kriminala u uredu javnog tužitelja u Kelnu, za BILD je rekla:

"Mogu potvrditi da je u otvorenom zatvoru od 28. februara. Zbog utaje poreza i kršenja antidoping zakona osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca."

Inače, Ćatić je prvobitno uhapšen na FIBO fitness sajmu u Kelnu u aprilu 2019. i tada je bio u pritvoru osam mjeseci.

Tek nakon što je predao pasoše i platio kauciju, dopušteno mu je da napusti zatvor. Tužiteljstvo je tada pretpostavilo utaju poreza u iznosu od 5,8 miliona eura.

Osim optužbi za utaju poreza, Ćatić se 20. februara 2016. u borbi za svjetsko prvenstvo protiv Fedora Chudinova (31) dopingirao zabranjenim lijekom stanozololom (potpomaže izgradnju mišića).

Prvobitno je Sturm bio osuđen na tri godine zatvora. Nakon žalbenog ročišta, Regionalni sud u Kelnu smanjio je kaznu za osam mjeseci na dvije godine i četiri mjeseca, a koju je sada početi izdržavati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()