McLaren predstavio ženu na direktorskoj poziciji

Jedna od najmoćnijih žena današnjega motorsporta svoj je put započela u medijima i marketingu, a 2011. je postala komercijalna menadžerica u britanskom Carlinu

01.12.2023. 08:47
  • Podijeli:
MCL60_McLaren F1-63ea79172e3dc.webp Foto: McLaren F1

Stephanie Carlin napušta poziciju zamjenicu šefice Rodin Carlina i F1 Academy momčadi kako bi preuzela funkciju direktorice poslovnih operacija F1 momčadi McLarena, a u Wokingu će početi raditi od januara 2024.

Osim spomenute pozicije u F1 momčadi, na kojoj će izravno odgovarati šefu momčadi Andrei Stelli, Carlin će biti odgovorna i za McLarenovu momčad u F1 Academy prvenstvu djevojaka u Tatuus F4-T014 bolidima koje je pokrenuto ove sezone, donosi MaxF1.

Jedna od najmoćnijih žena današnjega motorsporta svoj je put započela u medijima i marketingu, a 2011. je postala komercijalna menadžerica u britanskom Carlinu koji je 1996. utemeljio njezin muž Trevor Carlin sa suosnivačem Martinom Stoneom.

Prošle godine u petom mjesecu Stephanie Carlin postala je zamjenica šefa Carlina, a od veljače ove godine obavljala je funkciju šefice TEAM X44 momčadi koju je osnovao Lewis Hamilton i koja se natječe u Extreme E prvenstvu.

Uoči početka 2023. novozelandski proizvođač automobila za stazu Rodin, čiji je vlasnik australski biznismen David Dicker, postaje većinski vlasnik i mijenja ime u Rodin Carlin, što bi trebalo osigurati dugoročnu stabilnost.

Ove sezone momčad se natjecala u britanskoj Formuli 4, FIA Formuli 3, FIA Formuli 2 i britanskom GP3 prvenstvu, a prvi puta su se okušali u španjolskom F4 prvenstvu i novom prvenstvu F1 Academy.

Momčad pobjeđuje na utrkama u raznim kategorijama više od 20 godina – Carlinovo pobjedničko naslijeđe na utrkama smješteno je u britanski F3, gdje su postavil svoje temelje kasnih 1990-ih.

Od tada, pobjede u prvenstvima kao što su Formula Renault 3.5, British F4, FIA F3 Europsko prvenstvo, GP3 serija, EuroFormula Open, Indy Lights pa čak i Porsche Supercup i azijska Le Mans serija učvrstile su pobjedničku reputaciju ove momčadi.

Neki od današnjih najuspješnijih vozača prošli su kroz vrata tima, uključujući vozače u F1, IndyCar, WTCC i DTM. Trenutačni F1 vozači kao što su Lando Norris, George Russell, Kevin Magnussen i Carlos Sainz između ostalih, stigli su iz Carlina, kao i ukupno skoro pola trenutne F1 vozačke postave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()