Kralj je kralj: Šampion rastužio vicešampiona

Aktuelni kontinentalni prvaci su u reprizi prošlosezonskog finala dva puta porazili Liverpul, te su u velikom stilu prošli među osam najboljih.

15.03.2023. 22:53
  • Podijeli:
Real - Liverpul_Manu Fernandez 2-641231df8255d.webp Foto: Manu Fernandez

Fudbaleri Reala opravdali su ulogu favorita te su vizirali plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Aktuelni kontinentalni prvaci su u reprizi prošlosezonskog finala dva puta porazili Liverpul, te su u velikom stilu prošli među osam najboljih.

Uvodni minuti dvomeča nisu nagovještavali ovakav epilog, s obzirom na to da su Redsi vodili 2:0. A onda je Kralj pokazao zašto u vitrinama ima 14 "ušatih pehara". Na "Enfildu" je volšebno preokrenuo i slavio sa 5:2, da bi večeras rutinski upisao minimalac 1:0

S obzirom na renome, tradiciju i rivalitet dva diva, svi smo očekivali spektakl na "Santijago Bernabeuu".

Nažalost, on je izostao. Madriđani su, po instrukcijama trenerskog vuka Karla Anćelotija, uspjeli da umrtve utakmicu i uvedu je u njima željeni ritam.

Daleko od toga da je derbi bio dosadan. Bilo je dinamike, borbenost, intenziteta, šansi... Ali, u prvom poluvremenu su nedostajali golovi.

Nastavak je igran po sličnom scenariju. Sve do 79. minuta kada je Karim Benzema iskoristio dodavanje Vinisijusa Žuniora i samo "ćušnuo" loptu u praznu mrežu.

Jedino uzbuđenje do kraja bio je potencijalni jedanaesterac za domaće. VAR je "rekao" da nije penal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()