Vembanjamin dres sa prve NBA utakmice prodat za nestvarnu cifru

Prije stavljanja na aukciju vjerovalo se da bi ovaj komad opreme mogao da dostigne vrijednost između 80.000 i 120.000 dolara, ali se ispostavilo da je ta suma višestruko nadmašena

22.11.2023. 12:04
  • Podijeli:
Viktor Vembanjama-6525003eb30aa.webp Foto: AP Photo/Sarah Phipps/Tanjug

Dres San Antonio sparsa koji je prvi pik na ovogodišnjem draftu Viktor Vembanjama nosio u svom debitanstkom nastupu u NBA ligi, prodat je za nevjerovatnih 762.000 dolara.

Prije stavljanja na aukciju vjerovalo se da bi ovaj komad opreme mogao da dostigne vrijednost između 80.000 i 120.000 dolara, ali se ispostavilo da je ta suma višestruko nadmašena.

Neimenovani kupac je platio 762.000 dolara što je u ovom trenutku najviše novca plaćeno za dres nekog rukija sa njegove debitantske utakmice, dok je dres Kobija Brajanta iz njegove prve sezone, ali ne i prve utakmice, prodat za 3,69 miliona evra u maju 2021. godine.

Prije samo nekoliko mjeseci dres francuskog košarkaša u kojem je nastupao na svom prvom meču Ljetnje lige prodat je za 62.000 dolarta.

Viktor Vembanjama je od dolaska u NBA ligu počeo da skreće pažnju na sebe, odmah je postao jedan od glavnih igrača u ekipi Grega Popovića i ukoliko ovako nastavi mogao bi da pomuti slavu nekim od istinskih zvezda najjače košarkaške lige na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()