Veliko priznanje: Crvena zvezda ima MVP-a Evrolige

Argentinac je postao tek drugi Zvezdin košarkaš sa laskavom nagradom, nakon Ognjena Kuzmića u januaru 2017

02.01.2023. 12:58
  • Podijeli:
Luka Vildoza_Euroleague-63b2c4c6bb962.webp Foto: Euroleague

Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige u decembru prošle godine.

Argentinac je vrlo brzo po dolasku na Mali Kalemegdan pokazao klasu, sjajnom, ali i požrtvovanom igrom ekspresno je "kupio" navijače, a odlična izdanja je "naplatio" prestižnim MVP priznanjem.

Vildoza je na svakom meču Crveno-bijelih bio prvi ili drugi po indeksnim poenima, te je pomogao ekipi da ostvari skor 4-2 i vrati se u trku za plej-of.

Doduše, da nije bilo grubog sudijskog previda u meču sa Barselonom, učinak bi bio još bolji, 5-1.

Upravo na tom duelu Vildoza se rano povrijedio, napustio je igru, nije se više vraćao na parket. Očekuje se da van stroja bude naredne dvije sedmice.

Bilo kako bilo, ostaće upisano da je Luka u decembru prosječno postizao 15,8 koševa, uz 17,7 indeksnih poena.

Vildoza je postao tek drugi Zvezdin košarkaš sa laskavom nagradom, nakon Ognjena Kuzmića u januaru 2017.

Takođe, tek je treći MVP iz Argentine, poslije Luisa Skole i Fakunda Kampaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()