Važno je: Srbija i Crna Gora za utjehu i vizu

Protiv rivala iz komšiluka Orlice imaju lijepu priliku da naprave važan korak ka Parizu, iskupe se, te donekle utješe

24.06.2023. 10:42
  • Podijeli:
Maša Janković Srbija košarkašice_FIBA-6496a9aae1000.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije danas će pokušati da zaborave debakl protiv Belgije i preko Crne Gore (14.45 časova) dođu do vize za olimpijske kvalifikacije.

Još uvijek aktuelne kontinentalne šampionke na Evrobasket su došle sa značajno izmijenjim timom u odnosu na prethodnu smotru, ali i sa povredama.

U takvim okolnostima, bilo je iluzorno nadati se da mogu odbraniti tron.

Pa ipak, nije bilo realno ni očekivati da ih Mačke mogu pregaziti sa 40 razlike.

A upravo to se desilo u četvrtfinalnom boju. Konačnih 53:93 jasno oslikava svu nemoć izabranica Marine Maljković.

Taj brodolom je arhiviran, pouke su, nadamo se, izvučene, jer danas slijedi nova velika bitka.

Protiv rivala iz komšiluka Srpkinje imaju lijepu priliku da naprave važan korak ka Parizu, iskupe se, te donekle utješe.

S obzirom na to da je Francuska u polufinalu, a ona je domaćin narednih Igara, i šestoplasirani tim sa turnira obezbijediće kvalifikacije.

Dakle, ako Orlice danas slave i izbore meč za peto mjesto, ispuniće jedan od glavnih ciljeva.

"Baš mi je žao zbog onoga što se desilo protiv Belgije. To nije bila naša slika. Stvarno mi je teško, jer naš cilj je bila medalja. Ipak, imamo motiv za dalje jer se igra za plasman na Olimpijske igre", jasna je Ivana Raca.

Od 12 sati razigravaće Njemačka i Češka.

Večernji program rezervisan je za polufinala. Sastaju se Španija i Mađarska (17.45), odnosno Belgija i Francuska (20.45).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()