U finalu poražena Barselona: Real Madrid osvojio Kup Španije

Ipak, Real Madrid u nastavku pokazuje veći kvalitet i u trećoj dionici pravi prednost od 68:65, a potom i sjajno ulazi u posljednji period igre.

18.02.2024. 21:44
  • Podijeli:
Košarkaši Real Madrida 2015.-65ce426ce1801.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Real Madrida osvojili su Kup Španije jer su večeras u velikom finalu savladali najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 96:85.

Gledali smo dramatičnu i uzbudljivu borbu dva tima u El Clasicu od samog početka utakmice, nakon prve dionice bilo je neriješeno 19:19, a na odmor između dva poluvremena je s vodstvom od 47:45 otišla Barcelona.

Ipak, Real Madrid u nastavku pokazuje veći kvalitet i u trećoj dionici pravi prednost od 68:65, a potom i sjajno ulazi u posljednji period igre.

Na sedam minuta prije kraja je trojkom Yabuselea Real stigao do velikih +9 (78:69), a tada je bilo jasno da će se Barcelona teško uspjeti vratiti i preokrenuti.

 

 

Satoransky je na tri minute do kraja smanjio na 81:77, ali na drugoj strani jako važne poene postiže Poirier i Real se vraća u povoljnu poziciju sa vodstvom 86:77.

Na kraju je rezultat bio 96:85, a Musa je utakmicu završio sa 15 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Iz igre je šutirao 5/11, a najbolji je kod Reala bio Campazzo sa 18 poena, dok se istakao i Poierier sa 17 poena i 7 skokova.

Kod Barcelone je sa 19 koševa sjajan bio Parker, ali nije mogao sam protiv Kraljevskog kluba jer nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Musa je ranije s Real Madridom osvojio trofeje Eurolige i španskog Superkupa, pa mu s večerašnjom titulom u Kupu u kolekciji nedostaje samo još titula prvaka u ACB ligi, španskom košarkaškom šampionatu.

Rezultat:

Real Madrid - Barcelona 96:85

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()