U fenomenalnoj atmosferi pred domaćim navijačima: Partizan stotkom "ispratio" turski Efes kući

Partizan je na krilima Alekse Avramovića došao do veoma bitne pobjede.

01.03.2024. 07:18
  • Podijeli:
Aleksa Avramović-65e0f8c11e2ad.webp Foto: Profimedia

​Košarkaši Partizana su savladali Efes 100:90 u "Beogradskoj areni", u okviru 27. kola Evrolige.

"Crno-beli" se sada nalaze na 10. mjestu u elitnom takmičenju sa 13 pobjeda i 14 poraza, dok je Efes 14. sa skorom 11-16.

Partizan je na krilima Alekse Avramovića došao do veoma bitne pobjede.

Najefikasniji kod Partizana bio je upravo Avramović sa 30 poena, dva skoka i tri asistencije, pratio ga je Zek Ledej sa 21 poenom i osam skokova, a dvocifreni su bili Kevin Panter sa 16 i Danilo Anđušić 15 poena.

U redovima Efesa, Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 17 poena i četiri skoka, pratio ga je Tibor Plajs sa 13, a dvocifreni su bili Šejn Larkin sa 11 poena, pet skokova i šest asistencija, kao i Tajrik Džouns sa 10 poena i četiri skoka.

Obje ekipe su raspoloženo ušle u meč, po dvije trojke viđene su na obje strane, za Partizan Doužer i Ledej, dok za Efes Plajs i Larkin (6:6). U nastavku je uslijedila nešto sporija igra, sve do sredine prve četvrtine, kada je Panter sa 5 vezanih poena donio prednost "Crno-belima" (11:8).

Ipak, poslije serije promašaja na obje strane, Efes je uzvratio trojkom, a potom 5:0 serijom preuzeo vođstvo (13:16). Ipak, do kraja prvog kvartala, bili su raspoloženi Ledej i Trifunović, koji su donijeli "Crno-belima" egal – 17:20.

Početkom drugog kvartala, Avramović je unio neku novu energiju ekipi. Uslijedila je rezultatska klackalica, sve do isteka četvrtog minuta, kada je prvo Trifunović, a potom i Aleksa pogodio za tri poena (31:28).

U nastavku su domaći 6:0 serijom došli do ubjedljivijeg vođstva, nju je takođe pokrenuo bek reprezentacije Srbije, a potom su uslijedila dva maestralna zakucavanja Kabokla i Ledeja (37:32).

Ipak, na krilima Klajburna i Vilsa, do poluvremena je Efes uspio da priđe na posjed zaostatka i tako ode na pauzu – 43:38.

Najraspoloženiji u redovima "Crno-belih" je bio Zek Ledej sa 11 poena i pet skokova, Aleksa Avramović sa devet i Bruno Kaboklo sa šest poena.

Na drugoj strani Vil Klajburn je upisao sedam, Derek Vilis i Šejn Larkin po pet poena.

Partizan je odlično ušao u drugo poluvrijeme, Panter je predvodio napad i poslije pet minuta igre, Efes je uspio da upiše samo četiri poena, a "Crno-beli" su se razigrali i tako došli do ubjedljive prednosti (55:44).

Ipak, u nastavku je Efes napravio seriju 7:0, koju su vodili Plajs i Klajburn (55:51). U nastavku su to prekinuli Avramović i Ledej, ali Efes je ostao u egalu (58:55).

Do kraja četvrtine, trojkom Anđušića, Partizan je uspio da dođe do značajnije prednosti pred posljednjih 10 minuta – 64:59.

Anđušić je nastavio u dobrom ritmu i pogodio za tri poena na startu posljednjeg kvartala. Ipak, sredinom Kvartala se Efes vratio u meč i dodao do prednosti (72:73).

Ipak, sve je u svoje ruke uzeo Aleksa Avramović, nastavio da održava Partizan u prednosti, a onda je na dva minuta do kraja pogodio za tri poena i tako doveo "Parni valjak" do dvocifrene prednosti – 92:82.

Do kraja meča je Efes pokušavao da se vrati trojkama Elajdže Brajanta, ali nije se moglo protiv Avramovića, koji je odigrao maestralno. Održao je prednost Partizana do samog kraja, a Anđušić stavio tačku na meč – 100:90.

Partizan u nastavku takmičenja očekuje gostovanje Armaniju u Milanu, a prije toga dočekuju Cedevita Olimpiju u ABA ligi.

Kada je u pitanju Efes, kod kuće dočekuje Bajern iz Minhena u 28. kolu Evrolige, prenosi "b92".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()