Sukob Nurkića i protivničkog igrača na parketu, košarkaš Dallasa se odbio od Jusufa

Nurkić je odgurnuo krilnog centra Mavericksa koji je pokušao uzvratiti istom mjerom, no samo se odbio od Nurkića

25.01.2024. 08:58
  • Podijeli:
nurkic sunsi reuters-65a4cdb35b235.webp Foto: Reuters

Košarkaši Phoenixa savladali su Dallas Maverickse rezultatom 132:109 u derbiju Zapada.

Meč je obilježio i sukob igrača na parketu, a u glavnoj ulozi bio je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić. On je stao u zaštitu Kevina Duranta te ušao u obračun sa Grantom Williamsom.

Nurkić je odgurnuo krilnog centra Mavericksa koji je pokušao uzvratiti istom mjerom, no samo se odbio od Nurkića.

Phoenix je do pobjede predvodio Devin Booker sa 46 poena dok je kod Dallasa najefikasniji bio Luka Dončić sa 34 poena. Nurkić je ubacio osam poena uz pet skokova i tri asistencije.

Sve je u duelu između Golden Statea i Atlante u Chase Centru bilo u znaku emotivnog oproštaja od Dejana Milojevića. Domaći su u meču u kojem je košarka bila u drugom planu na kraju pobijedili 134:112. Jhonatan Cumminga je obilježio ovaj duel sa 25 poena uz devet skokova uz savršen šut iz igre (11/11). Isti učinak imao je i Stef Curry, dok je Thompson stao na 24 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()