Srbija ide težim putem: Britanija prepreka do četvrtfinala

"Nadam se da će košarkašice svo to neiskustvo da pretvore u ogromnu nadljudsku borbenost jer to nam je potrebno"

20.06.2023. 12:57
  • Podijeli:
Nevena Jovanović Srbija_FIBA-64917e6a9e884.webp Foto: FBA

Porazom od Mađarske, košarkašice Srbije dovele su sebe u situaciju da put do četvrtfinala Evrobasketa traže u dodatnom meču protiv Velike Britanije (21 čas).

Aktuelne šampionke Evrope navikle su da obezbjeđuju plasman među osam najboljih direktno iz grupe, kao što su to radile na prethodna dva prvenstva.

Doduše, nije im stran ni ovakav put, s obzirom na to da su se, baš kada se uveo ovaj sistem 2017. za četvrtfinale borile kroz osminu finala. Tada nisu bile uspješne, slavila je Letonija sa 75:70.

Ipak, bar su dva razloga zašto navijači ne treba da brinu. Prvi, to je bio jedini šampionat u posljednjih 10 godina, od kada je Srbija standardan učesnik i od kada je oživjela ženska košarka, da ekipu nije vodila Marina Maljković.

I drugi, to je protivnik koji protiv Orlica ne zna za pobjedu u takmičarskom meču već 10 godina.

Srbija u tom periodu ima dva trijumfa, oba na evrobasketima 2019. i 2015. I obe su bile prilično ubjedljive sa 20+ poena razlike.

Samo to za Maljkovićevu ništa ne znači. Ona ne priznaje minuli rad, a da joj nije dosta pozivanja na oprez pokazala je i na ovom šampionatu. Možda više nego ikad svojim izjavama pokušava maksimalno da reprezentativke spusti na zemlju.

"Treba da pogledamo realno, idemo na Veliku Britaniju koja je strašna ekipa sa dva tri sjajna igrača. Moramo da igramo mnogo drugačije da bismo mogli da jurimo pobjedu. Idemo naprijed. Zaslužili smo da igramo ovu utakmicu. Ne trebaju nama kalkulacije. Nadam se da će košarkašice svo to neiskustvo da pretvore u ogromnu nadljudsku borbenost jer to nam je potrebno", poručila je selektorka Maljkovićeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()