Sprema se metla: Moćni Partizan, Kralj na koljenima i tuča za kraj

Ovakav rasplet iznenađenje je samo za laike. Doduše, možda niko nije očekivao da će Parni valjak pregaziti Kralja čiji igrači su "izgubili kompas" i izazvali tuču u finišu

27.04.2023. 23:02
  • Podijeli:
Real - Partian_KKP-644addb4a080b.webp Foto: KK Partizan

Moćno, borbeno, autoritativno! Ovako bi se najkraće moglo opisati skoro pa 80 minuta košarke koju je Partizan prezentovao u dva duela sa Realom protiv kojeg u četvrtfinalnoj seriji Evrolige vodi sa 2-0.

Ovakav rasplet nakon dvije bitke u Madridu iznenađenje je samo za laike. Doduše, možda niko nije očekivao da će Parni valjak pregaziti Kralja čiji igrači su "izgubili kompas" i izazvali tuču u finišu.

Prvo je Serhio Ljulj doživio "pomračenje" i grubo faulirao Kevina Pantera. A onda je Geršon Jabusel potpuno "izgubio kompas" i počeo da udara Dantea Egzuma.

U klinč su ušli gotovo svi igrači. A kada su se strasti smirile i sudije pregledale snimak, "odsvirale" su i kraj na 1:40 minuta prije posljednjeg zvuk sirene.

Semafor je u tom trenutku pokazivao 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18) u korist gosta.

Možda je četa Željka Obradovića prvu bitku dobila s(p)retno, ali zato u drugom boju dileme nije bilo.

Crno-bijeli su početnim trijumfom napunili rezervoare samopouzdanja, na Madriđane stavili dodatni pritisak, a to se i te kako osjetilo.

Beograđani su od starta zagospodarili parketom, nisu dizali nogu sa papučice gasa i do velikog predaha stekli velikih 14 koraka prednosti.

Sve što je domaćin uspio da uradi je da zaprijeti tokom trećeg kvartala i priđe na "minus pet".

I to je bilo to. Do kraja se gost za sve pitao. Vrlo brzo se vratio na dvocifrenu prednost, nakon čega je bukvalno "odradio posao".

Pobjeda je bila rutinska, dileme nije bilo, a to je bilo jasno i domaćim košarkašima koji su u završnici "pukli" i izazvali već opisani, rijetko viđen skandal na evropskim parketima.

Serija se sada seli u Beograd. U utorak je na programu treći boj pred rasprodatom Arenom i sve su prilike da bi Real mogao da bude "pometen".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()