Šampion šampionski: Borcu aplauzi, Igokei meč lopta

Crveno-plavi su se borili, prijetili, u jednom trenutku nagovijestili iznenađenje. No, Igosi su bili prejaki

21.05.2023. 21:49
  • Podijeli:
Borac Igokea_Una-646a60f6132e8.webp Foto: Una

Košarkaši Igokee po drugi put su porazili Borac u finalu plej-ofa Lige BiH.

Aktuelni šampioni večeras su u Banjaluci slavili sa 69:57 (15:13, 10:20, 23;13, 21:12) i tako došli nadomak odbrane trona.

Crveno-plavi su se borili, prijetili, u jednom trenutku nagovijestili iznenađenje. No, Igosi su bili prejaki.

Treći meč serije na programu je u četvrtak u Laktašima.

Domaćin je od starta pokazao veliku energiju, nošen podrškom gotovo 1.500 navijača na tribinama "Borika".

Rezultat toga je i vođstvo 11:7. Pa ipak, gost je odgovorio "jako", serijom 8:0, preuzevši kontrolu nad igrom.

Do kraja prvog kvartala Banjalučani su prišli na dva koraka zaostatka, 13:15.

Početak druge dionice donio nam je rafalnu paljbu autsajdera. Tri vezane trojke digle su publiku na noge i dali Borcu vjetar u leđa.

Četa Zorana Kašćelana od tada je potpuno zagospodarila parketom i na veliki predah otišla sa solidnih "plus osam", 33:25

Treća četvrtina odigrana je po scenariju sličnom onom iz drugog perioda. Samo, uloge su zamijenjene.

Izazivač je u jednom trenutki imao "plus 13", ali je šampion odgovorio šampionski. "Stegao" je odbranu, počeo da pogađa iz svih pozicija i do posljednjeg odmora preokrenuo na 48:46.

Bio je to ključni impuls za Aleksandrovčane koji su do kraja susreta dominirali. Kvalitet u kombinaciji sa iskustvom je došao do izražaja tako da epilog nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Ovom treba dodati da je večerašnji duel imao i humanitarni karakter, s obzirom na to da će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen za liječenje bivše banjalučke košarkašice Vesne Šipke

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()