Prepoznajete li dječaka sa fotografije?

Sada je jedan od najboljih košarkaša svijeta

01.02.2024. 13:49
  • Podijeli:
luka doncic  foto grega brezovec-65ba3e21e3204.webp Foto: Brega Brezovac

Fotografije poznatih sportista kao djece su oduvijek privlačile dosta pažnje, a takva jedna se ponovo pojavila nedavno i brzo "osvojila" regiju.

Radi se o fotografiji koju je napravio trener u omladinskim kategorijama Olimpije Grega Brezovec, a na njoj se nalazi osmogodišnji Luka Dončić.

Oni koji se bolje zagledaju u fotografiju mogu odmah prepoznati da se radi o Dončiću po karakterističnom stavu pri izvođenju slobodnih bacanja kakav ima i danas.

Osmogodišnji Dončić je već nakon 15 minuta na prvom treningu Olimpije prebačen iz U8 u U11 kategoriju, a nedugo zatim je priključen U14 selekciji.

Kada je napunio 13 godina Real Madrid ga je pozvao na U14 turnir španskog prvenstva, a on je postao MVP, nakon čega nije bilo dileme da će imati vrhunsku karijeru.

U septembru 2012. godine sa 13 i po godina Dončić je potpisao petogodišnji ugovor s Realom, sa 16 je debitovao za prvi tim, sa 18 već bio jedan od najboljih evropskih košarkaša, a sada je jedan od najboljih na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()