Poznato svih šest klubova koji idu u play-off Eurolige

Klubovi od sedme do 10. pozicije će igrati u play-inu za još dva mjesta u četvrtfinalu

05.04.2024. 10:15
  • Podijeli:
Euroliga KK Partizan KK Milano-65f177610a552.webp Foto: Euroleague

Poznato je svih šest klubova koji su izborili direktan plasman u doigravanje košarkaške Eurolige, dok je još uvijek otvorena borba za četiri pozicije koje vode u play-in.

Plasman među prvih šest osigurali su Real Madrid, Monaco, Barcelona, Panathinaikos, Olympiakos i Fenerbahce.

Klubovi od sedme do 10. pozicije će igrati u play-inu za još dva mjesta u četvrtfinalu.

I Partizan čeka priliku za play-in

Prema trenutnom stanju na tabeli, a ostalo je da se odigraju preostale četiri utakmice 33. kola, te posljednje kolo naredne sedmice, to su Maccabi, Virtus, Baskonia i Anadolu Efes.

I beogradski Partizan također ima šansu boriti se za play-in, ali ne zavisi samo od sebe. Ni pobjeda u posljednjem kolu kod kuće nad Valencijom neće garantirati prolaz, ako Efes pobijedi oba preostala meča, a Baskonia jedan.

Drugi beogradski klub u Euroligi, Crvena zvezda odavno je ostala bez izgleda za doigravanje, te čvrsto drži 16. poziciju na tabeli. Iza nje su samo Asvel i Alba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()