Potcjenjivanje: Srbija nije među favoritima Mundobasketa

"U ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od srpskih momaka"

27.06.2023. 19:33
  • Podijeli:
Nikola Jokic_2_FIBA (1).jpg Foto: FIBA

Košarkaši Srbije imaju vrlo male šanse da osvoje predstojeći Mundobasket.

Ovako glasi poruka iz FIBA koja je Orlove svrstala tek kao osme favorite planetarne smotre.

Činjenica da četa Svetislava Pešića na prethodnom kontinentalnom prvenstvu nije uzela medalju očigledno je ostavila jak utisak na kreatre ovog rangiranja.

Pa ipak, ostaje nejasno kako je moguće da ekipa u kojoj će potencijalno nastupiti Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić... ostane iza jednje Kanade ili Njemačke.

Prvi favorit za titulu je selekcija SAD, a potom slijede Španija, Francuska, Australija, Slovenija...

"Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića, koji je u ovom trenutku vjerovatno najbolji igrač svijeta. Prije četiri godine bila je glavni predent za titulu na SP, ali je na kraju završila na petom mjestu. Ova selekcija je trebalo da juriša na titulu na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali nije uspjela da se kvalifikuje za ovo takmičenje. Srbija je prošle godine eliminisana od Italije u četvrtfinalu EP, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od ovih momaka", navodi se na sajtu FIBA.

Mundobasket će biti održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija će biti u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()