Pogledajte kako su Nurkićevi Sunsi u ludoj završnici izgubili dobijen meč zbog Duranta

Dobar nastup na ovoj utakmici je upisao Jusuf Nurkić, koji je postigao 12 poena i uhvatio 12 skokova

01.11.2023. 10:54
  • Podijeli:
Suns_utakmica_NBA_zavrsnica_foto_FB Cropped-65421a5461691.webp Foto: Facebook/Hoopster

Phoenix Sunsi su noćas na šokantan način poraženi na domaćem terenu od San Antonio Spursa rezultatom 114:115, a pobjedu su prokockali u posljednjim sekundama utakmice.

Vodili su Sunsi 47 minuta i 58 sekundi od mogućih 48 minuta ove utakmice, u pojedinim trenucima je prednost iznosila i 20 poena, ali na kraju su upisali poraz protiv jedne od slabijih ekipa NBA lige.

Deset sekundi prije kraja viđena je nevjerovatno smušena reakcija Phoenixa u odbrani. Šutirali su gosti trojku, a apsolutno nijedan igrač nije ispratio mladog Victora Wembanyamu, koji je pokupio promašaj saigrača i zakucao loptu u koš za 114:113.

Imao je Phoenix dakle poen prednosti i napad nekoliko sekundi prije kraja, ali neopreznom Kevinu Durantu loptu krade Keldon Johnson i pogađa za vodstvo, a na kraju se ispostavlja i pobjedu Spursa.

Pogledajte ludu završnicu utakmice:

Podsjećamo, dobar nastup na ovoj utakmici je upisao Jusuf Nurkić, koji je postigao 12 poena i uhvatio 12 skokova, a u gore opisanim trenucima meča nije bio na parketu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()