Počelo stotkom: Krka lako izašla na kraj sa Goricom

Slovenački tim je na premijeri smotre prebacio stotku, pošto je lako izašao na kraj sa Goricom koja je imala snage za jedno kvalitetno poluvrijeme

23.01.2023. 16:47
  • Podijeli:
Krka Gorica ABA 2_ABA-63ce9e675ee1c.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke trijumfalno su počeli nastup u četvrtom "balonu" ABA 2 lige koji se održava u Banjaluci.

Slovenački tim je na premijeri smotre prebacio stotku, pošto je lako izašao na kraj sa Goricom koja je imala snage za jedno kvalitetno poluvrijeme, bilo je 101:74 (18:22, 23:19, 33:18, 27:15)

Na papiru gosti bolje su otvorili utakmicu. Prije svega, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena su održavali prednost koja je u finišu prvog kvartala iznosila 22:15.

Pa ipak, Krka je uz zvuk sirene poentirala van "luka" za podnošljivih "minus četiri" na prvom predahu (18:22).

Ti poeni dali su krila slovenačkom sastavu koji je bio u naletu na startu druge dionice, brzo je stigao rivala, potom ga i prestigao, međutim, ekipa iz Velike Gorice se nije predala, zadržala je korak, pa smo na poluvremenu imali egal, 41:41.

Neizvjesnost je nestala već u prvim sekundama nastavka. Favorit iz Novog Mesta je ubacio u brzinu više, a protivnik taj tempo nije mogao da prati. Momci u zelenim dresovima za nešto više od četiri minuta su ubacili 20 poena, otišli na dvocifrenu prednost i više se nisu osvrtali.

Na zadnjem odmoru imali su "plus 15" (74:59) nakon čega su samo "bildali" prednost i mirno priveli duel kraju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()