Partizan imao plus 17 u Istanbulu pa doživio pravi potop od Fenerbahčea

Susret 20. kola Eurolige

09.01.2024. 20:30
  • Podijeli:
partizan fenerbahce-659d9ea4ba219.webp Foto: Fenerbahče SK

Košarkaši Fenerbahčea fantastičnim preokretom uspjeli su savladati Partizan u duelu 20. kola Eurolige, a na kraju je završeno rezultatom 91:76 u korist domaćina.

Partizan je imao sve u svojim rukama večeras i potpuno je nevjerovatno kako je izgubio utakmicu imajući u vidu podatak da je tri četvrtine prednost bila kontinuirano na strani gostiju.

Beograđani su sjajno ušli u meč i imali su vodstvo koje je u većem dijelu susreta bilo dvocifreno. Sredinom druge četvrtine Partizan je čak imao 17 poena prednosti (36:19), no to nije bilo dovoljno.

Povratak Fenerbahčea krenuo je sredinom treće četvrtine, a Fenerbahče do vodstva i potpunog preokreta dolazi dvije minute prije kraja treće četvrtine (64:62).

Četvrta četvrtina potpuno pripada domaćinu koji je do vrha napunio koš Partizana i zabilježio 12. pobjedu u sezoni dovoljnu za četvrto mjesto. Partizan ostaje deveti s 10 pobjeda.

Najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Tyler Dorsey s 24 poena, a 15 je dodao Marko Gudurić. Kod Partizana 18 poena je postigao Kevin Punter.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()