Panatinaikos je prvi finalista Eurolige

Atinski "Zeleni" su od samog početka dobro započeli utakmicu, kada su napravili seriju od 12 neodgovorenih poena

24.05.2024. 22:55
  • Podijeli:
ergin ataman, kk panatinaikos, 10 nov 2023 - profimedia-662ff8893208e.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa su pobijedili Fenerbahče u prvom polufinalu Final Foura Eurolige rezultatom 73:57 i tako se plasirali u finale.

Atinski "Zeleni" su od samog početka dobro započeli utakmicu, kada su napravili seriju od 12 neodgovorenih poena.

Ipak, uspjela se istanbulska ekipa vratiti u susret, a do kraja prvog dijela utakmica je bila u egalu, s obzirom da se na pauzu otišlo s rezultatom 40:38.

Panatinaikos je fenomenalnom trećom, a onda i četvrtom dionicom, uspio da u potpunosti okrene utakmicu u svoju korist. Zategli su odbranu, a Fener je u posljednjoj dionici ubacio svega 7 poena.

Kada su dobro proigrali, upalila se i mnogobrojna publika atinskog kluba, pa su im dali dodatnu snagu kako bi se uspjeli plasirati u finale prvi put od 2011. godine. Interesantno je da su tada pobijedili Makabi iz Tel Aviva u finalu, a upravo su izraelsku ekipu prošli u četvrtfinalu Eurolige.

Najefikasniji kod Panatinaikosa bio je francuski centar Matijas Lesor (Mathias Lessort), koji je susret završio s dabl-dabl učinkom, zabilježivši 17 poena i 10 skokova. Džerajan Grent (Jerian Grant) je dodao 13, dok je Kendrik Nan (Kendrick Nunn) završio s 14 ubačaja.

Kod Fenerbahčea se istakao najviše Najdžel Hejs-Dejvis (Nigel Hayes-Davis) s 14 poena.

Oni će u finalu sada čekati boljeg iz susreta Olimpijakosa i Real Madrida.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()